DO LETAČKIH DOZVOLA NA RATE! 

U TOKU PRIJAVE ZA SLEDEĆE OBUKE:

–  DOZVOLE PRIVATNOG (SPORTSKOG) PILOTA – PPL  

Ova dozvola predstavlja prvi korak za one koji žele da profesionalno upravljaju avionima. Dozvola je međunarodno priznata i koristi se bilo gde u svetu. Dozvola je namenjena za upravljanje bilo kojim civilnim avionom.

–  OBUKA ZA UL AVIONE

Ultra laki avioni predstavljaju grupu aviona koji su lakši i manjih dimenzija u odnosu na uobičajene avione iz GA klase (Cessna ili Piper npr.). Lakši su za upravljanje i savladavanje obuke, upravljiviji su na manjim brzinama i sl. Pored toga poseduju i avionski padobran (BRS) koji dodatno povećava bezbednost letenja na ovim avionima.

Za sve ljubitelje vazduhoplovsta i vazduhoplovne entuzijaste UL avioni predstavljaju idealan izbor između ostalog i zbog drastično niže cene obuke i kasnije eksploatacije aviona.

–  SA LAPL DOZVOLOM LETITE NA CESSNA I PIPER AVIONIMA

LAPL je nova vrsta dozvole koju propisuje Evropska agencija za civilno letenje (EASA), i savršena je za one koji ne žele da ulaze u svet profesionalne avijacije, a istovremeno žele da lete na ozbiljnijim i većim avionima od ultralakih. Tačnije LAPL dozvola omogućava nosiocu da leti sa većinom aviona tipa Cessna, Piper ili sličnih.


Pravo upisa u školu imaju svi građani Republike Srbije, kao i strani državljani. Tokom upisa, potrebno je dostaviti na uvid ličnu kartu i fotokopiju. Upis je dozvoljen od uzrasta 16 godina pa naviše uz sledeće kriterijume:

  • Za studente iznad 18 godina starosti, upis je otvoren bez ograničenja.
  • Za studente uzrasta od 16 do 18 godina, upis je dozvoljen uz pismenu saglasnost roditelja ili staratelja.

Nastava se odvija na srpskom jeziku. Obezbeđena sva potrebna nastavna učila, knjige, skripte, kao i sve druge materijale potrebne za rad i učenje.

Više na stranici…