DO LETAČKIH DOZVOLA NA RATE! 

 

–  DOZVOLE PRIVATNOG (SPORTSKOG) PILOTA – PPL   Ova dozvola predstavlja prvi korak za one koji žele da profesionalno upravljaju avionima. Dozvola je međunarodno priznata i koristi se bilo gde u svetu. Dozvola je namenjena za upravljanje bilo kojim civilnim avionom.

– više na stranici (link)

  –  OBUKA ZA UL AVIONE Ultra laki avioni predstavljaju grupu aviona koji su lakši i manjih dimenzija u odnosu na uobičajene avione iz GA klase (Cessna ili Piper npr.). Lakši su za upravljanje i savladavanje obuke, upravljiviji su na manjim brzinama i sl. Pored toga poseduju i avionski padobran (BRS) koji dodatno povećava bezbednost letenja na ovim avionima. Za sve ljubitelje vazduhoplovsta i vazduhoplovne entuzijaste UL avioni predstavljaju idealan izbor između ostalog i zbog drastično niže cene obuke i kasnije eksploatacije aviona.

 – više na stranici (link)  

 

–  SA LAPL DOZVOLOM LETITE NA CESSNA I PIPER AVIONIMA LAPL je nova vrsta dozvole koju propisuje Evropska agencija za civilno letenje (EASA), i savršena je za one koji ne žele da ulaze u svet profesionalne avijacije, a istovremeno žele da lete na ozbiljnijim i većim avionima od ultralakih. Tačnije LAPL dozvola omogućava nosiocu da leti sa većinom aviona tipa Cessna, Piper ili sličnih.

– više na stranici (link)


Dozvole se izdaju uz  zvaničan sertifikat od strane Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, kojim je potvrđeno da je škola ispunila sve potrebne, visoke, standarde EU za obuku pilota. Zvanični broj sertifikata je: SRB/ATO 022. Na ovaj način dozvole su izjednačene sa školama letenja u EU.

Pravo upisa u školu imaju svi građani Republike Srbije, kao i strani državljani. Tokom upisa, potrebno je dostaviti na uvid ličnu kartu i fotokopiju. Upis je dozvoljen od uzrasta 16 godina pa naviše uz sledeće kriterijume:

  • Za studente iznad 18 godina starosti, upis je otvoren bez ograničenja.
  • Za studente uzrasta od 16 do 18 godina, upis je dozvoljen uz pismenu saglasnost roditelja ili staratelja.

Nastava se odvija na srpskom jeziku. Obezbeđena sva potrebna nastavna učila, knjige, skripte, kao i sve druge materijale potrebne za rad i učenje.